I made this widget at MyFlashFetish.com.


Thursday, 28 April 2011

A little thing called love @ First Love

Assalammualaikum....hello semua~~ miss you guys a lot..a lot......and a lot..dah lama x post cerita dekat blog ini..hihi..nak kata busy xlah busy sangat pun..cume tengah mengumpul mood nak tulis blog..coz sejak akhir-akhir ini,bad mood sikit...=(..haha..just forget about it~i'm really2 excited to talk about this!! OMG~ i'm little crazy about this~~ hehehe...just for fun~=)..ok..just straight to the point..i'm gonna to tell you all about a movie~ a very2 lovely movie...i'm in love with this movie!! very2 much! special thanks to my friend Intan~~thanx to introduce this movie to me...now i'm their fanatic fans!!but it is not really fanatic actually because i love kpop more..hihihi~ Let me show to you all what i'm talking about!! ~ tadaa ~




ok...mari saya cerita sedikit sebanyak tentang movie ini...tapi saya just cerita based on photos je yer...hahaha~ terlalu panjang kalau nak tulis..and it's too complicated...to explain...for those who haven't watch this movie~ =)I will start with the actor and actress of this movie..

Mario Maurer as P'shone


Baifern as Nam


P'shone & Nam



Cerita ini bermula dengan flashback (9 thun ke belakang)..tentang seorang student perempuan (Nam) yang meminati seniornya (P'Shone) di sekolah..pada awal cerita ni, Nma bukanlah seorang gadis yang sangat cantik..tapi dia berusaha untuk mengubah dirinya dengan bantuan kawan - kawan baiknya demi mendapatkan perhatian P'Shone yang merupakan antara senior yang popular di sekolah diorang tu...bermacam-macam cara yang dia lakukan...ok,kat sini saya nak tunjuk perubahan yang dilakukan Nam...


pada pertengahan cerita pula,kawan baik p'shone (P'Top) daftar masuk sekolah diorang telah tertarik dengan Nam sewaktu dia melihat persembahan Nam yang memegang watak sebagai Snow White... P'Top sempat confess dekat Nam..Nam terima jugak tapi itu sebenarnya untuk menjaga hati P'shone n persahabatan diorang berdua..tapi, sebenarnya dia menggunakan situasi tu untuk bersama-sama dengan p'shone dengan lebih dekat..so sweet~

Gambar kat bawah ni, adalah waktu hari last p'shone n senior semua habis sekolah, Nam amik peluang ni untuk confess kat p'shone..tpi~ dia dah terlambat..kalau nak tahu kenapa? korang kene tgok cerita ni! hihihi


Yang kat bawah ini ialah notebook yang p'shone buat...sebenarnaya dia pun minat kat Nam dri dlu lagi, sebelum Nam berubah jadi cantik lagi...whoa...scene nie paling x disangka-sangka~ dia tangkap gambar Nam setiap masa ..tapi Nam tak pernah perasan langsung..saya juga ad letakkan pic epal yang Nam gigit waktu berlakon jadi snow white,P'shone pun gigit epal yang same..so sweet..
















9 tahun berlalu ~~ finally..Happy Ending ~



Bonus : sweet scene on A little called love

waktu Hari kekasih..p'shone hadiahkan Nam bunga yang dia tanam sendiri semata-mata untuk diberi kepada Nam...yang sedihnya..die x mengaku yang dia bgi..die ckap yang tu kawan dia yg yg bagi..huhu





waktu rehearsel persembahan cerita Snow White... p'shone just ganti tempat putera sebenar..hihi
p/s :scene kiss xde pun..haha


waktu p'shone sembang2 dengan Nam tentang kisah cinta sotong..hahaha..ak un x pham ap kena mengenanya tentang sotong tu...haha..tpi sweet gak laa.. =)


waktu ni p'shone kena denda..haha..Nam pura2 pegi tandas semata-mata nak tengok p'shone..hoho



waktu ni ialah mase birthday kawan p'shone,senior Nam.. =)


Find out more on their movie trailer..You can watch this movie on Youtube~ Thank You..



Ok, sampai disini sajelah post saya kali in..thanx coz sudi membaca~ a lot of post will coming soon~ thank u..sori sebab hari ni tulis bahasa rojak...hihi..harap2 korang paham yer...saya tulis dengan hati gembira dan saya harap kamu semua pun membacanya dengan penuh gembira...hohoho~.... Wassalam....





Monday, 25 April 2011

what? whoa~~

Assalammualaikum semua~~~ konichiwa!! hihihi...cakap bahasa Jepun pulak..hahaha..bahasa ini ada kene mengena dengan apa yang saya nak ceritakan ini..korang mesti nak tau kan? kan? hihihhi..well~ sebenarnya saya nak kongsi dengan korang semua tentang cerita2 kartun favourite saya sepanjang zaman..wah~wah~wah~ ayat ribut kencang tuh..kebanyakannya anime laa... huhuhu..tersentap juga..kat umah ada je AStro tapi takde saluran Animax..coz x beli...huhuhu tpi xpe kat youtube berlambak boleh tengok~ btol x? hihihiok,skang nie sya nak listkan lah...senarai cerita2 kartun favourite saya....tengok jgan tak tengok.~~ jemput2..mari2..yang jauh mari dekat,yang dekat kita erat-eratkan...ngeh3x~~

1. Beyblade... masa cerita ni popular..sanggup save duit nak beli beyblade punyer pasal..ngee~


2.Sailormoon...wah..yang ini paling best!! hahaha~.sekarang ni pun cerita ini ulang tayang lagi
dekat tv...ngee~


3.Mirmo Zibang...yang ni comel!! haha..saya ada satu mainan karakter mirmo zibang nie..ngee~


4. Digimon..yang ini pulak banyak siri..tapi saya layan semua! siap ad koleksi kad2 Digimon..
ngee~


5. Perman...wah,dah lama juga tak tengok cter yang ini, sekarang ni pun ada ulang tayang jugak.
ngee~


6.Dragon Ball..yang ni pun banyak gak siri...best2!! ngee~


7.Ninja Hattori kun....best! ngee~~


8.Chibi Maruko Chan..yang ni dah lama tak tengok..tapi sekarang dia tayang balik cter ni kat
Astro Ceria..layan habis la nanti ni..ngee~


9.Atasinchi..yang ni cter kartun yang lawak..hahahaha..best jugak! ngee~


10.Crayon Sin Chan...yang ni siapa yang tak tengok..haha..sin chan yang nakal..ngee~


11.Doraemon...yang ni paling terbaik..dari kecil sampai besar duduk hadap cter ni laa..x habis2
ngee~


12.Power Rangers...yang ini paling banyak siri ngan version..kecik2 dlu ada la beli dia nyer
topeng ngan pedang...siap mimpi2 lagi jadi power rangers pink.hahahaha..lawak2x.ngee~~


13. Ninja Turtle...bukan Ninja Assasin yang Rain berlakon tu yer..hehehe.ngee~


14.Grander Musashi....cter sal ikan2 nie..best! ngee~


15.Detective Conan...siri kartun penyiasatan yang paling hebat! hahaha..the best! ngee~


16.Ninja Boy...






ok, list kat atas nie mesti korang teramatlah perasan yang kebanyakannya anime2 jepun kan? siri kartun melayu tidak kurang juga hebatnya..betol x? hihi..so,kat bawah nie pulak saya nak kongsi siri kartun kegemaran saya...boleh kan? hihi

1.Usop Sontorian..


2.Kampung Boy...


3.Keluang man...


4.Anak-anak Sidek...


Alhamdulillah...selesai sudah post saya kali ini...sebenarnya banyak lagi yang ingin saya kongsikan lagi..semoga korang suke yer...hihihi....mesti ad diantara kartun ini..yang korang pun minat jugak..btol x? hihihi..
ok,thanx..sebab sudi bace post ini..terima kasih daun keladi, nanti kita jumpe lagi..ngeh3x...Wassalam~~~



laksa oh laksa !




Assalammualaikum..hye semua..ap khabar? Alhamdulillah, harap2 semua sihat2 belaka! korang suke makan laksa tak? wah laksa tu....makanan terfavourite keluarga saya (speaking indonesia plak)..hahaha...sedap giler...kalau ad ap2 event kat umah memang menu utamanya...confirm laksa..ngeh3x..laa....cukup2x..kat sini sebenarnya bukan nak cerita pasal laksa,atau keenakan laksa ke apa ke~~ sebenarnya nak cerita sal filem komedi, Man Laksa tu..hohoho =)..best giler kot cerita tu..tak kering gusi kalau nengok nyer (loghat perak )hahaha..teman udoh nengok berpuloh-puloh kali ..idok pulok jemu~~hihi...semangat Perak!!! ye le..lokasi shooting un dekat2 ngan kampung teman jer...mane teman idok syok..ngeh3x~~ walapun ending dye x gempak..tapi~ cter tu memberi satu kepuasan yang pergghh!! Tahniah laa Mamat Khalid kerana membikin sebuah cerita yang menggunakan loghat perak!! hahahha...terbaik dari ladang~~cerita tu un lawak sebab watak man tu sendiri yang bercakap pelat..bak kata Mastura(watak Saloma dalam Ahmad Albab) tok tok~~hihihi...jalan cerita terbaik!! haha..dari tadi duk puji cerita Man Laksa je..hihi..nak wat camne udoh minat ...




sampai sini sajalah..coretan saya.. tak banyak un nak cerita sebenarnyaa...saja nak mengisi masa2 yang penoh kebosanan ni~~~hihihi..terima kasih kerana sudi membaca~..sorilaa kalau post kali ini agak bosan yer....=) Wassalam~~ =)