I made this widget at MyFlashFetish.com.


Thursday, 28 April 2011

A little thing called love @ First Love

Assalammualaikum....hello semua~~ miss you guys a lot..a lot......and a lot..dah lama x post cerita dekat blog ini..hihi..nak kata busy xlah busy sangat pun..cume tengah mengumpul mood nak tulis blog..coz sejak akhir-akhir ini,bad mood sikit...=(..haha..just forget about it~i'm really2 excited to talk about this!! OMG~ i'm little crazy about this~~ hehehe...just for fun~=)..ok..just straight to the point..i'm gonna to tell you all about a movie~ a very2 lovely movie...i'm in love with this movie!! very2 much! special thanks to my friend Intan~~thanx to introduce this movie to me...now i'm their fanatic fans!!but it is not really fanatic actually because i love kpop more..hihihi~ Let me show to you all what i'm talking about!! ~ tadaa ~




ok...mari saya cerita sedikit sebanyak tentang movie ini...tapi saya just cerita based on photos je yer...hahaha~ terlalu panjang kalau nak tulis..and it's too complicated...to explain...for those who haven't watch this movie~ =)I will start with the actor and actress of this movie..

Mario Maurer as P'shone


Baifern as Nam


P'shone & Nam



Cerita ini bermula dengan flashback (9 thun ke belakang)..tentang seorang student perempuan (Nam) yang meminati seniornya (P'Shone) di sekolah..pada awal cerita ni, Nma bukanlah seorang gadis yang sangat cantik..tapi dia berusaha untuk mengubah dirinya dengan bantuan kawan - kawan baiknya demi mendapatkan perhatian P'Shone yang merupakan antara senior yang popular di sekolah diorang tu...bermacam-macam cara yang dia lakukan...ok,kat sini saya nak tunjuk perubahan yang dilakukan Nam...


pada pertengahan cerita pula,kawan baik p'shone (P'Top) daftar masuk sekolah diorang telah tertarik dengan Nam sewaktu dia melihat persembahan Nam yang memegang watak sebagai Snow White... P'Top sempat confess dekat Nam..Nam terima jugak tapi itu sebenarnya untuk menjaga hati P'shone n persahabatan diorang berdua..tapi, sebenarnya dia menggunakan situasi tu untuk bersama-sama dengan p'shone dengan lebih dekat..so sweet~

Gambar kat bawah ni, adalah waktu hari last p'shone n senior semua habis sekolah, Nam amik peluang ni untuk confess kat p'shone..tpi~ dia dah terlambat..kalau nak tahu kenapa? korang kene tgok cerita ni! hihihi


Yang kat bawah ini ialah notebook yang p'shone buat...sebenarnaya dia pun minat kat Nam dri dlu lagi, sebelum Nam berubah jadi cantik lagi...whoa...scene nie paling x disangka-sangka~ dia tangkap gambar Nam setiap masa ..tapi Nam tak pernah perasan langsung..saya juga ad letakkan pic epal yang Nam gigit waktu berlakon jadi snow white,P'shone pun gigit epal yang same..so sweet..
















9 tahun berlalu ~~ finally..Happy Ending ~



Bonus : sweet scene on A little called love

waktu Hari kekasih..p'shone hadiahkan Nam bunga yang dia tanam sendiri semata-mata untuk diberi kepada Nam...yang sedihnya..die x mengaku yang dia bgi..die ckap yang tu kawan dia yg yg bagi..huhu





waktu rehearsel persembahan cerita Snow White... p'shone just ganti tempat putera sebenar..hihi
p/s :scene kiss xde pun..haha


waktu p'shone sembang2 dengan Nam tentang kisah cinta sotong..hahaha..ak un x pham ap kena mengenanya tentang sotong tu...haha..tpi sweet gak laa.. =)


waktu ni p'shone kena denda..haha..Nam pura2 pegi tandas semata-mata nak tengok p'shone..hoho



waktu ni ialah mase birthday kawan p'shone,senior Nam.. =)


Find out more on their movie trailer..You can watch this movie on Youtube~ Thank You..



Ok, sampai disini sajelah post saya kali in..thanx coz sudi membaca~ a lot of post will coming soon~ thank u..sori sebab hari ni tulis bahasa rojak...hihi..harap2 korang paham yer...saya tulis dengan hati gembira dan saya harap kamu semua pun membacanya dengan penuh gembira...hohoho~.... Wassalam....





3 comments:

  1. hee... bona.. apa tajuk cerita nieh ?? lol .. nak tgok jugak .. cant wait to watch this movie... hee... nway ada dekat youtube tak cerita nieh >????

    ReplyDelete
  2. tajuk dye a little thing called love.... ad2..kat youtube ad...siap ad sub lgi..tgoklaaa...cter nie sweet gler~~

    ReplyDelete