I made this widget at MyFlashFetish.com.


Sunday, 17 April 2011

Wo de ming zi jiao a li ya ~~




        Assalammualaikum...hye semua..ap khabar? ni hao! korang jawab laa~ ~ wo hen hao ....
 Hope korang semua sehat2 belaka yer~ Korang mesti tertanye-tanye ap maksud tajuk post saya kali ini,kan? maksudnya..nama saya panggil aliah....haha..pada yg  x tahu tu...wo shuo hua yu..hehe...means...saya cakap bahasa mandarin...hoho..Sorilaa, bru blajar kene laa act cket..=] senyum..senyum...x mau2 masam2 hehe...best kalau kite start blajar lain-lain bahasa ni...boleh tambah ilmu pengetahuan..dapat tambah gak bahasa percakapan seharian...betul x? kita kan sekarang ke arah masa depan yang maju..jangan negara je maju...kite still mundur..x boleh macam tu! kita kena berusaha gak...ingat tu! =] ...Majulah rakyat untuk negara!! wah, ayat~ ribut kencang gitu...haha...alamak! terlebih sudah..haishh..awat terikut Stacy plak nieh? hua hua~berbalik pada tajuk kita kali nie~~ bahasa nie luas tau..byak lagi bahasa yang perlu kita tahu...mcam2...such as Bahasa Tamil, English,
Urdu,Tagalog,Spanish,German,French,Japanese,Arabic,Korean,Mongolian,Russian,Thai,Javanese~~ whoa...banyak tu...ad banyak lgi sebenarnya...korang cuba explore...=]




  
      Korang nak tau tak? Sebenarnya tak pernah terlintas dalam kepala otak saya ni* ayat nampak kasar ea? sori..*, nak belajar pasal bahasa mandarin ni..hoho~ so, kat sini saya nak ucap thanks banyak2 dekat kawan2 saya yang mengajak saya untuk mengikuti kelas bahasa mandarin ni...whoa..x sangka juga...bahasa mandarin ni seronok juga ye..rase fun sangat..lagipun cikgunya amatlah sporting..hehe..xie xie~~lao shi...=] yang menariknya lagi tentang kelas mandarin ni..ialah ahli2nya terdiri daripada pelbagai peringkat umur...dari umur belasan hingga puluhan...semuanya semangat2 belaka....semuanya rajin bertanya..itu yang membuatkan kelas itu ceria....hehe...kadang2 pakcik2 kat kelas suke buat lawak entah ap2..haha~ merepek...sekarang ni kelas kitorang dah makin bertambah ahli...semua excited nak belajar bahasa mandarin ni..bagus2!! semangat itulah yang perlu ada dalam diri kita...sebagai contoh atau role model untuk generasi2 yang akan datang nie..ke arah Wawasan 2020 ~ ~now, kitorang dah habis belajar yang basic...yaay!! sekarang ni kitorang nak start belajar soal jawab dalam bahasa mandarin..menarik ni..tak sabar nak tunggu malam ni....haha..mesti best giler nih...kena kumpul2 soalan untuk di tanya kat lao shi....ngee~ ~









ok...di sini saya nak kongsi dengan kawan2 serba sedikit apa yang telah saya belajar tentang bahasa Mandarin ni ....






















Kalau korang berminat nak belajar Bahasa Mandarin atau  Korea boleh pergi ke link ini :

MANDARIN


KOREA




Sampai di sini sajalah coretan saya untuk kali ini.....saya akan cuba menulis coretan yang menarik pada masa akan datang..Insya-Allah...terima kasih kerana sudi membaca...semoga hari-hari korang sentiasa ceria =] xie ~ xie~zai jian....
Wassalam~ ~













                


Thank You Scraps by OrkutBits.com

No comments:

Post a Comment