I made this widget at MyFlashFetish.com.


Friday, 20 May 2011

Debaran...

Dup...Dap...Dup..Dap...Dup... Dup...adoi degupan jantung nie semakin laju...hahaha...bukan sebab jatuh cinta ke... jumpe tuutttt ke...nie pasai nak masok u ..huhuhu..sebor2 rase... rase x sedap ati laa... tambahan plak tgah dgar2 lgu2 sedih ni...adoi~~~ rase berat hati nak tinggalkan umah...tpi kene kuatkan semangat juga!! untuk masa depan!!! Demi Agama yang satu~~ untuk menjadi ummah yg berjaya suatu hari nanti...Semoga saya sentiasa berada di bawah KeredhaanNya~~ AMIN...

cita-cita saya kali ni adalah mendapt anugerah dekan...semoga saya dapt mengenggam segulung Ijazah suatu hari nanti...Saya amat2 bersyukur kerana Allah melimpahkan rezeki ini dalam kehidupan saya....Semoga saya jauh dri kelalaian...Ya Allah..peliharalah ak dalam AGAMAMU~~ AMIN...


Ya Allah..semoga aku mendapt apa yang aku inginkan.... AMIN...semoga ak tidak lalai dengan duniawi!!! Mohon Ampun Aku~~

Saturday, 14 May 2011

B1A4 !! THE BEST~~

ASSALAMMUALAIKUM...hye semua...hope semua sihat2!! hehe..ok~ sebagai kpop lover!! so..kali ni nak kongsi sikit tentang band baru B1A4!!the best!! B1A4 stand for "Be The One, All For One" dan ad kena mengena ngan blood type diorg jugak..lagu diorang yg pling best O.K ngan remember!! memang syok gler!! hehehe~~

B1A4 memulakan debut mereka pada 21 April 2011, bersama dengan track debut "O.K" daripada album 'Let's Fly' mereka... dan pada msa yang sama mereka mengeluarkan Music Video O.K...sangat fun2 hihi!! mereka mula diperkenalkan daripada hasil kreativiti marketing of webtoon sebelum wajah sebenar diorang dikeluarkan untuk tontonan ramai!! hehehe

yang nilah webtoon diorang.... ~please take a look~~








ok....sekarang nie kisah sal profile diorang pulak!! gempakss~~

Jinyoung - Leader, Lead Vocalist


Born in: 1991.11.18
Blood type: A
Height/Weight: 178cm/59kg
Sign: Scorpio


CNU - Vocalist, Rapper


Born in: 1991.06.16
Blood type: A
Height/Weight: 182cm/64kg
Sign: Gemini


Sandeul - Main Vocalist


Born in: 1992.03.20
Blood type: A
Height/Weight: 178cm/62kg
Sign: Pisces

Baro - Main Rapper


Born in: 1992.09.05
Blood type: B
Height/Weight: 178cm/63kg
Sign: Virgo

Gongchan - Maknae, Vocalist


Born in: 1993.08.14
Blood type: A
Height/Weight: 181cm/60kg
Sign: Leo



Check this B1A4 " let's fly " aLBUM~~






p/s : Gongchan is my beloved~~~

Aishiteru...




ASSALAMMUALAIKUM..hello semua...sekarang nie sinetron terhangat di Astro Ria~~ Cinta Melody~~~ sinetron nie diminati oleh anak2 remaja zaman sekarang~~ cerita camni la sweet untuk ditonton~~ hehehe...sungguh ceria!!! mari...saya ceritakan serba sedikit tentang sinetron ni...

Melody adalah gadis yang cantik dan cerdas. Dia bekerja sebagai supervisor di sebuah perusahaan mee segera. Melody tinggal bersama nenek (Fatima), ibu (Nissa), tante (Hanny), dan dua sepupu (Agung dan Jelita). Hanny dan Nissa adalah dua menantu Fatima yang tinggal bersama, setelah anak-anak Fatima (Fajri dan Fajar) meninggal bersama2 dalam satu kemalangan. sewaktu kemalangan, hanya mayat Fajri yang ditemukan sementara mayat Fajar tidak. Hal ini menyebabkan Nissa masih percaya bahawa suaminya masih hidup. Nissa selalu marah kalau Fatima ingin membuatkan kubur untuk Fajar. Nissa marah dengan dalih bahawa tidak masuk akal membuat kubur tanpa jasad. Sementara itu, Hanny sangat membenci Nissa kerana ia rasa yang suaminya meninggal karena kelalaian Fajar membawa kereta. Hanny menganggap Nissa adalah janda pembunuh.
Suatu hari, Melody bertemu dengan Elang dan tidak sengaja melanggarnya. Terjadilah pertengkaran di antara mereka. Elang sebenarnya anak pemilik syarikat tempat Melody bekerja. Elang dididik orang tuanya (Anggika dan Bharata) untuk bisa mengatur syarikat mereka, tetapi perlu dimulakan dari bawah dulu. Dan Bharata menempatkan Elang sebagai pembantu Melody. Betapa terkejutnya mereka berdua ketika menyedari mereka harus bekerja bersama. Pertengkaran dan perdebatan pun akhirnya selalu mewarnai pekerjaan mereka.

Saat tak sengaja bertemu dengan Bharata, Melody terkejut milihat wajah Bharata yang mirip sekali dengan Fajar, ayahnya, tapi Melody berusaha menepis semua itu. Padahal Bharata sebenarnya adalah Fajar, yang mengalami amnesia setelah ditolong Anggika dari kemalangan bertahun-tahun yang lalu. Rahsia yang disimpan ini terbongkar apabila Bharata tiba tiba mempersoalkan tentang masa lalunya. Anggika cemas, apalagi saat dia selidiki, semua ucapan Bharata keluar setelah dia kenal dengan Melody. Anggika mencari tahu tentang Melody dan keluarganya. Anggika seronok kerana Melody adalah anak kepada suaminya. Dia berusaha keras menjauhkan Bharata dari Melody. Bahkan saat Elang makin dekat dengan Melody, Anggika makin keras dan menjodohkan Elang dengan Ajeng. Ajeng yang memang mencintai Elang dan membenci Melody bahagia atas keputusan Anggika, tapi tidak dengan Elang.

Ancaman demi ancaman keluar dari Anggika agar Elang menjauhi Melody karena kalau tidak, Melody akan sengsara. Elang bimbang sehingga dia pun perlahan menjauhi Melody tapi tidak juga mendekati Ajeng. Elang malah tidak sengaja bertemu dengan Jelita, sepupu Melody. Jelita sendiri jadi menyukai Elang dan ia sering mencari kesempatan untuk jalan berdua.

Bagaimana kisah selanjutnya? Akankah cinta Melody pada Elang akan berakhir bahagia? Akankah Melody tahu kalau Bharata adalah ayah kandungnya? Saksikan semuanya dalam Cinta Melody di Astro Ria!!


Korang kenal x lirik kat bawah ni??? lirik lagunye un unik jgak ad bahasa jepun sekali~~ unik2~~

Zivilia - Aishiteru

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat kuharus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus
Menunggu sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh di sana

Gelisah sesaat sejak tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus
Bertahan saat kau jauh di sana rasa cemburu
Merasuk ke dalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan
Reff:
Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasa kan a... a... ku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Find More lyrics at www.sweetslyrics.com
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetian ini
Pada ketulusan ai... ai... Aishiteru
Brige:
Saat kusendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah jalani
Kenyataan ini tanpa ghairah
Ou... o...
Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai di sini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali
Kimi ga tooku ni itemo
Kono omoi ga tsunagaru kara
Shinjiteru yo, shinjiteru yo

korang yang tak tengok sinetron ni lagi...jangan lepaskan peluang tau!! best sesangat!!! hehehe~~sayonara.....wassalam...semoga berjumpa lagi!!

Friday, 13 May 2011

Akhirnya.......

Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan ke IPTA Sesi Akademik 2011/2012
Program Pengajian Lepasan SPM/Setaraf


NO. KAD PENGENALAN / MYKAD : 930810085386
NAMA : SITI NUR ALIAH BINTI MD TERMIZI

TAHNIAH!

Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut :

E2425 - DIPLOMA KEJURUTERAAN ELEKTRIK (ELEKTRONIK)

UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA (UiTM) Pulau Pinang

Assalammualaikum....Alhamdulillah...setelah sekian lama menanti akhirnya tawaran yang dinantikan telah pun tiba~~ hehehe...perasaan bercampur-baur...macan tak percaya...lepas ni!!! usaha bersungguh2 gile...x mahu dah....LALAI,LEKA dan yg sama erti dengannya...saya harap inilah takdir penentu hidup saya...Terima Kasih..Ya Allah...inilah yang kita namakan rezeki.....dekat sini jugak saya nak ucapkan berjuta-juta terima kasih kepada keluarga serta kawan2 yang x berhenti beri kata2 semngat...thanx semua...tanpa korang ak mungkin dah putus semangat dan harapan!!!~~

Dah tinggal 8 hari je nak pergi further study nie..hehehe...persiapan un bru sikit jer..macam tak cukup...x puas hati gler!! adoi....geram2 nak masuk un byak halangan !!!! tension gak 1/2 mati..igt ble dh dpt tawaran boleh laa rileks2 sket...rupanya sibuk memanjng~~ hehehee.......adoi......lagi satu...PENANG AGAIN!!! adoi..lgi~~ WHY?? hahha..dh tertulis~~ suratan @ kebetulan?? wallahualam...

ok....thanks jugak kat kawan2 yg bersama2 medical checkup...hihihihi...xde penyakit..hehehehe~~ lame jugak laa medical checkup...naik lenguh seluruh badan tunggu~~ ak dah disahkan Rabun!! adoi...buat spec lagi~~ leceh2x....hohoho....

oklaa..sampai cni sajelaa coretan...busy cket sebenarnye..tpi amik mase ckit nak update blog..oklaa..bubye~~ see u next time =)